Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia po koreańsku to znakomita przystawka, która wymaga bardzo niewielu składników. Możesz serwować ją nie tylko jako dodatek do dania, ale np. podana z ryżem świetnie sprawdzi się jako pełny posiłek.
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 56
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 228
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 599
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 238
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2423
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 56
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 228
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 599
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 238
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2423
Składniki
Cebulę dymkę posiekaj wraz ze szczypiorem. Czosnek pokrój w drobną kostkę.
Cukinię przekrój na pół. Każdą z połówek pokrój na plastry o grubości 1 cm. Przełóż do miski, posyp solą i odstaw na 10 minut. Po tym czasie odlej wodę spod warzywa, plastry osusz za pomocą papierowego ręcznika.
Na patelni rozgrzej olej sezamowy, dodaj cukinię i smaż przez około 5 minut. Następnie dodaj pozostałe składniki: cebulę, czosnek, cukier, płatki chili i sos rybny. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj i smaż jeszcze przez minutę.
Podawaj przestudzoną wraz z ryżem lub jako dodatek do dania głównego.