Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia po koreańsku to znakomita przystawka, która wymaga bardzo niewielu składników. Możesz serwować ją nie tylko jako dodatek do dania, ale np. podana z ryżem świetnie sprawdzi się jako pełny posiłek.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35670
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1195
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5996
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35670
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1195
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5996
Składniki
Cebulę dymkę posiekaj wraz ze szczypiorem. Czosnek pokrój w drobną kostkę.
Cukinię przekrój na pół. Każdą z połówek pokrój na plastry o grubości 1 cm. Przełóż do miski, posyp solą i odstaw na 10 minut. Po tym czasie odlej wodę spod warzywa, plastry osusz za pomocą papierowego ręcznika.
Na patelni rozgrzej olej sezamowy, dodaj cukinię i smaż przez około 5 minut. Następnie dodaj pozostałe składniki: cebulę, czosnek, cukier, płatki chili i sos rybny. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj i smaż jeszcze przez minutę.
Podawaj przestudzoną wraz z ryżem lub jako dodatek do dania głównego.