Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia po koreańsku to znakomita przystawka, która wymaga bardzo niewielu składników. Możesz serwować ją nie tylko jako dodatek do dania, ale np. podana z ryżem świetnie sprawdzi się jako pełny posiłek.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2331
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18087
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2057
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2331
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18087
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2057
Składniki
Cebulę dymkę posiekaj wraz ze szczypiorem. Czosnek pokrój w drobną kostkę.
Cukinię przekrój na pół. Każdą z połówek pokrój na plastry o grubości 1 cm. Przełóż do miski, posyp solą i odstaw na 10 minut. Po tym czasie odlej wodę spod warzywa, plastry osusz za pomocą papierowego ręcznika.
Na patelni rozgrzej olej sezamowy, dodaj cukinię i smaż przez około 5 minut. Następnie dodaj pozostałe składniki: cebulę, czosnek, cukier, płatki chili i sos rybny. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj i smaż jeszcze przez minutę.
Podawaj przestudzoną wraz z ryżem lub jako dodatek do dania głównego.