Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia po koreańsku to znakomita przystawka, która wymaga bardzo niewielu składników. Możesz serwować ją nie tylko jako dodatek do dania, ale np. podana z ryżem świetnie sprawdzi się jako pełny posiłek.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21708
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 334
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21708
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 334
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Cebulę dymkę posiekaj wraz ze szczypiorem. Czosnek pokrój w drobną kostkę.
Cukinię przekrój na pół. Każdą z połówek pokrój na plastry o grubości 1 cm. Przełóż do miski, posyp solą i odstaw na 10 minut. Po tym czasie odlej wodę spod warzywa, plastry osusz za pomocą papierowego ręcznika.
Na patelni rozgrzej olej sezamowy, dodaj cukinię i smaż przez około 5 minut. Następnie dodaj pozostałe składniki: cebulę, czosnek, cukier, płatki chili i sos rybny. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj i smaż jeszcze przez minutę.
Podawaj przestudzoną wraz z ryżem lub jako dodatek do dania głównego.