Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czerwoną kapustę zawsze robiłam z rodzynkami z mojego ulubionego przepisu babci. Tym razem skorzystałam z tego przepisu i też jest ok więc polecam.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 311
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15058
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3021
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 311
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15058
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3021
Składniki
Kapustę drobno poszatkować, zalać wodą tak aby pół kapusty było pod wodą, gotować ok 10-15 min.
Do kapusty dodać: starte jabłko, cukier i sól, gotować aż będzie miękka. Dodać ocet i pieprz. Cebulę (pokrojoną w drobną kosteczkę) zeszklić na smalcu, zasypać mąką; zrobić zasmażkę. Do kapusty dodać zasmażkę; mieszać aby nie przywarło, a zasmażka połączyła się z całą kapustą.