Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z kreacji mojego ulubionego szpinaku. Strasznie pyszne!!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 324
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2756
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14441
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 324
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2756
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14441
Składniki
Szpinak przekladamy do garnka, odrobinke podlewamy woda, zagotowujemy i odparowujemy nadmiar sosu. Na malej patelni na maselku podsmazamy drobno pokrojony czosnek (cala glowka) z dodatkiem odrobiny Kucharka, nastepnie dodajemy go do szpinaku. Na duzej patelni rozpuszczamy pokrojony uprzednio serek Gorgonzola w 100ml slodkiejsmietanki. Sos powinien wyjsc w miare gesty. Do sosu przekladamy cala zawartosc garnka ze szpinakiem i jeszcze pare minutek posmazamy. Doprawiamy sola i gotowe. przesmaczne!!