Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa szybka do zrobienia prażona cebulka, idealna do posypania kanapek, hotdogów, zapiekanek czy sałatki.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15621
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4698
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 367
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2898
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15621
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4698
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 367
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2898
Składniki
Cebulę obrałam i pokroiłam w drobną kostkę. Przełożyłam ją do miski i posoliłam. Dosypałam mąkę i dokładnie wymieszałam. Na patelni rozgrzałam kilka łyżek oleju i wyłożyłam cebulę. Zmniejszyłam ogień i smażyłam cebulkę, mieszając co jakiś czas, aż się ładnie zezłociła i zrobiła chrupiąca. Smażenie zajęło mi ok. 15 minut lub może trochę dłużej. Usmażoną cebulkę wyłożyłam na talerz nakryty ręcznikami papierowymi i rozłożyłam ją równomiernie żeby odsączyć ją z tłuszczu. Pozostawiłam ją tak do wystygnięcia, a następnie przełożyłam do słoika i schowałam do lodówki. Taką cebulkę można wykorzystać do posypania zapiekanek, hotdogów czy sałatki.