Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy majonez. Niezbedne skladniki: 3 zoltka 350 ml oleju roslinnego (rzepakowego) 2 lyzeczki musztardy 1 lyzka soku z cytryny (ewentualnie octu winnego) 0,5 lyzeczki cukru pudru 0,5 lyzeczki soli odrobina mielonego pieprzu Domowy majonez - sposob wykonania Do naczynia wlej zoltka. Dodaj musztarde, sok z cytryny lub ocet, wsyp cukier puder, sol i pieprz oraz lyzke oleju. Calosc wymieszaj delikatnie za pomoca lyzki, nastepnie zblenduj calosc na gladka mase, powinna byc nieco gesta. Nie przerywajac blendowania, mala struzka wlewaj reszte oleju. Blenduj kilka minut, do momentu uzyskania idealnej dla siebie konsystencji. Gotowy majonez przeloz do pojemnikow i trzymaj w lodowce
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Domowy majonez. Niezbedne skladniki: 3 zoltka 350 ml oleju roslinnego (rzepakowego) 2 lyzeczki musztardy 1 lyzka soku z cytryny (ewentualnie octu winnego) 0,5 lyzeczki cukru pudru 0,5 lyzeczki soli odrobina mielonego pieprzu Domowy majonez - sposob wykonania Do naczynia wlej zoltka. Dodaj musztarde, sok z cytryny lub ocet, wsyp cukier puder, sol i pieprz oraz lyzke oleju. Calosc wymieszaj delikatnie za pomoca lyzki, nastepnie zblenduj calosc na gladka mase, powinna byc nieco gesta. Nie przerywajac blendowania, mala struzka wlewaj reszte oleju. Blenduj kilka minut, do momentu uzyskania idealnej dla siebie konsystencji. Gotowy majonez przeloz do pojemnikow i trzymaj w lodowce