Do góry

Dodatki Przepis na:

Domowy pasztet drobiowy

Domowy pasztet drobiowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 225 Ocena: 1464

Dodano:

Odsłon: 2637

Nie ma to jak pyszny domowy pasztecik

Składniki

  • 2 indycze golonki
  • 700 g skrzydełek indyczych
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 3 jaja
  • ziele angielskie, liść laurowy, szczypta gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz do smaku
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso i warzywa (umyte) wrzucamy do garnka i zalewamy zimną wodą do przykrycia składników. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy 1 godzinkę.

  2. Następnie przecedzamy wszystko przez sito (wywar można zachować, odrzucamy ziele i liść laurowy) i mielimy przez maszynkę do mięsa 2 lub 3 razy w zależności, jaką grubość preferujecie.

  3. Do zmielonej masy dodajemy jaja, sól, pieprz do smaku i szczyptę gałki muszkatołowej. Wszystko dokładnie mieszamy i nakładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub foremki aluminiowej. Pieczemy 45 min w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 grudnia 2017 O tak, nie ma to, jak domowe wyroby :D
W sklepach kupujemy kota w worku, z całym szacunkiem dla kota ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń