Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 3144
Dodano: 10.11.2018
Odsłon: 15967
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Kurczaka podzielić na kawałki i włożyć do garnka. Zalać niewielka ilością wody ( tak by mięso w czasie gotowanie nie przywarło do garnka ). Dodać włoszczyznę, czosnek, ziele angielskie i sól. Gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu do miękkości mięsa ( co jakiś czas mięso obrócić ).
Ugotowane mięso wyjąć, przestudzić i obrać. Wywar z mięsa przecedzić przez sito i do gorącego dodać żelatynę, czosnek granulowany ewentualnie doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Butelkę po wodzie mineralne obciąć w połowie i nałożyć rozdrobnione mięso. Następnie zalać wywarem.
Tak przygotowany salceson włożyć do lodówki na kilka godzin ( najlepiej na noc ). Po tym czasie przeciąć butelkę ostrym nożem i wyjąć salceson. Smacznego życzę :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

helenapon 28 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Super pomysł. Muszę wypróbować.1 Kto głosował? | Odpowiedz

saffona 28 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
wygląda niezwykle kusząco,do książki i do wypróbowania1 Kto głosował? | Odpowiedz