Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny salceson z mięsa drobiowego bez konserwantów i ulepszaczy. Poza tym szybki w wykonaniu.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 110
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1160
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13288
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 110
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1160
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13288
Składniki
Kurczaka podzielić na kawałki i włożyć do garnka. Zalać niewielka ilością wody ( tak by mięso w czasie gotowanie nie przywarło do garnka ). Dodać włoszczyznę, czosnek, ziele angielskie i sól. Gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu do miękkości mięsa ( co jakiś czas mięso obrócić ).
Ugotowane mięso wyjąć, przestudzić i obrać. Wywar z mięsa przecedzić przez sito i do gorącego dodać żelatynę, czosnek granulowany ewentualnie doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Butelkę po wodzie mineralne obciąć w połowie i nałożyć rozdrobnione mięso. Następnie zalać wywarem.
Tak przygotowany salceson włożyć do lodówki na kilka godzin ( najlepiej na noc ). Po tym czasie przeciąć butelkę ostrym nożem i wyjąć salceson. Smacznego życzę :)