Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie białego sera wbrew pozorom nie jest trudne, wystarczy trzymać się przepisu i uzbroić w odrobinę cierpliwości. Taki domowy ser biały możesz podać na kanapkach w towarzystwie warzyw lub użyć jako dodatek do sałatki. Fot. AKPA/Gałązka
Potrawka toskańska to łatwy i szybki obiad w dni powszednie, który można przy...
Odsłon: 1728
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 7
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 207
Potrawka toskańska to łatwy i szybki obiad w dni powszednie, który można przy...
Odsłon: 1728
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 7
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 207
Składniki
Mleko przelej do kamionki, dodaj śmietanę, zamieszaj i przykryj talerzykiem. Pozostaw na trzy dni w ciepłym miejscu.
Następnie przelej do garnka i zacznij podgrzewać na bardzo małym ogniu przez około godzinę.
Na durszlaku wyłóż gazę, odcedź serwatkę od skrzepów. Odciśnij, zawartość zwiąż i umieść w przewiewnym miejscu. Ser powinien być gotowy po kilku godzinach.