Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie białego sera wbrew pozorom nie jest trudne, wystarczy trzymać się przepisu i uzbroić w odrobinę cierpliwości. Taki domowy ser biały możesz podać na kanapkach w towarzystwie warzyw lub użyć jako dodatek do sałatki. Fot. AKPA/Gałązka
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 461
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4351
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 3603
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 461
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4351
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 3603
Składniki
Mleko przelej do kamionki, dodaj śmietanę, zamieszaj i przykryj talerzykiem. Pozostaw na trzy dni w ciepłym miejscu.
Następnie przelej do garnka i zacznij podgrzewać na bardzo małym ogniu przez około godzinę.
Na durszlaku wyłóż gazę, odcedź serwatkę od skrzepów. Odciśnij, zawartość zwiąż i umieść w przewiewnym miejscu. Ser powinien być gotowy po kilku godzinach.