Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki przygotowane w ten sposób są bardzo aromatyczne. Idealny dodatek do mięsnego obiadu.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2589
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 741
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1537
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14025
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2589
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 741
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1537
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14025
Składniki
Buraki możesz ugotować lub upiec w piekarniku (wtedy każdego buraka owijamy folią). Obierz je ze skórki i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Obrane jabłka także zetrzyj na tarce. Z cytryny zetrzyj skórkę. Buraki z jabłkami przesmaż na maśle. Dodaj skórkę cytryny i chrzan. Dopraw do smaku sokiem z cytryny i solą. Wymieszaj. Duś przez 10 minut. Podawaj na ciepło jako dodatek do dań mięsnych.