Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki przygotowane w ten sposób są bardzo aromatyczne. Idealny dodatek do mięsnego obiadu.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Składniki
Buraki możesz ugotować lub upiec w piekarniku (wtedy każdego buraka owijamy folią). Obierz je ze skórki i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Obrane jabłka także zetrzyj na tarce. Z cytryny zetrzyj skórkę. Buraki z jabłkami przesmaż na maśle. Dodaj skórkę cytryny i chrzan. Dopraw do smaku sokiem z cytryny i solą. Wymieszaj. Duś przez 10 minut. Podawaj na ciepło jako dodatek do dań mięsnych.