Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki przygotowane w ten sposób są bardzo aromatyczne. Idealny dodatek do mięsnego obiadu.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 139
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7446
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 178
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 95
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 200
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 139
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7446
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 178
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 95
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 200
Składniki
Buraki możesz ugotować lub upiec w piekarniku (wtedy każdego buraka owijamy folią). Obierz je ze skórki i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Obrane jabłka także zetrzyj na tarce. Z cytryny zetrzyj skórkę. Buraki z jabłkami przesmaż na maśle. Dodaj skórkę cytryny i chrzan. Dopraw do smaku sokiem z cytryny i solą. Wymieszaj. Duś przez 10 minut. Podawaj na ciepło jako dodatek do dań mięsnych.