Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem z żurawiny idealna do serów i potraw z mięsa Osobiście lubię ją jako dodatek do wołowiny albo mięsa z indyka
Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu przekąska (u mnie kolacja ;)).
Odsłon: 1831
Nastał jesienny czas, czas chłodu i infekcji górnych dróg oddechowych. Od par...
Odsłon: 20550
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 130
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 24
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 130
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 24
Składniki
Świeżą żurawinę należy najpierw przemrozić. Potem rozmrażam przepłukuję i wkładam do rondelka i podlewam ją niewielką ilością wody tak ok pół szklanki. Kiedy żurawina się gotuje obieram gruszki i kroję w kostkę. Następnie przekładam do rondelka dodaję szklankę wody pół szklanki cukru patyczek cynamonu gwiazdki anyżowe i to gotuję do momentu aż gruszki zrobią się szkliste albo po prostu miękkie. Kiedy żurawina już jest prawie rozgotowana dodaję gruszki z syropem tylko wcześniej wyciągam anyż goździki i patyczek cynamonu (nie lubię potem niespodzianek ) Na koniec doprawiam miodem i cynamonem w proszku. Wszystkie dodatki typu cukier cynamon myślę że każdy powinien dodawać według swojego smaku :) Należy pamiętać żeby żurawinę mieszać bo lubi się przyłapać do spodu rondla.
Przekładam gorący do małych słoiczków które pasteryzuję.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Sosik czosnkowy
Dodatki
Niezawodny sos holenderski
Dodatki
Pasta do chleba z makreli w oleju.
Dodatki
Masło
Sosik czosnkowy
Prosty i szybki przepis na sosik czosnkowy. Smaczny i nadający sie do różnych...
Odsłon: 13
Niezawodny sos holenderski
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 26