Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam tradycyjny przepis na farsz do uszek z leśnych grzybów.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54341
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 594
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54341
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 594
 
         
         
                Składniki
Grzyby opłukaj, zalej wodą i zostaw na całą noc, następnego dnia ugotuj. Na patelni rozgrzej masło klarowane i podsmaż obrane i pokrojone cebule,
Ugotowane grzyby i przesmażoną cebulę zmiel w maszynce. Na patelni rozgrzej dwie łyżeczki masła klarowanego i podsmaż zmielone grzyby z cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gotowym farszem napełniaj uszka. Farsz możemy wykorzystać po przygotowaniu lub zamrozić i wykorzystać w innym terminie.