Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam tradycyjny przepis na farsz do uszek z leśnych grzybów.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 717
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 598
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 373
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3532
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 717
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 598
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 373
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3532
Składniki
Grzyby opłukaj, zalej wodą i zostaw na całą noc, następnego dnia ugotuj. Na patelni rozgrzej masło klarowane i podsmaż obrane i pokrojone cebule,
Ugotowane grzyby i przesmażoną cebulę zmiel w maszynce. Na patelni rozgrzej dwie łyżeczki masła klarowanego i podsmaż zmielone grzyby z cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gotowym farszem napełniaj uszka. Farsz możemy wykorzystać po przygotowaniu lub zamrozić i wykorzystać w innym terminie.