Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam tradycyjny przepis na farsz do uszek z leśnych grzybów.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5664
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 98
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 570
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5664
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 98
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 570
Składniki
Grzyby opłukaj, zalej wodą i zostaw na całą noc, następnego dnia ugotuj. Na patelni rozgrzej masło klarowane i podsmaż obrane i pokrojone cebule,
Ugotowane grzyby i przesmażoną cebulę zmiel w maszynce. Na patelni rozgrzej dwie łyżeczki masła klarowanego i podsmaż zmielone grzyby z cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gotowym farszem napełniaj uszka. Farsz możemy wykorzystać po przygotowaniu lub zamrozić i wykorzystać w innym terminie.