Do góry

Dodatki Przepis na:

Groszek cukrowy z bułką tartą

Groszek cukrowy z bułką tartą

Autor:

Przepisów i artykułów: 735 Ocena: 48679

Dodano:

Odsłon: 150

Wspaniale sprawdza się jako dodatek do drugiego dania, ale można go również zjeść solo... jest pyszny.

Składniki

  • groszek cukrowy 250g
  • woda 700 ml
  • cukier 1 łyżeczka
  • sól 1/2 łyżeczki
  • bułka tarta 2- 3 łyżki
  • masło klarowane 2 łyżki
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Groszek cukrowy z bułką tartą

Przygotowanie

  1. Groszek cukrowy myjemy, obcinamy końcówki. Wodę z cukrem i solą doprowadzamy do wrzenia. Do wrzątku wrzucamy groszek, gotujemy 3- 4 minuty, odcedzamy
    i przelewamy zimną wodą, aby nie stracił koloru.
    Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę tartą. Całość podsmażamy
    2- 3 minutki, do momentu zrumienienia bułki tartej.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń