Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa gryka nie kończy się tylko na kaszy gryczanej czy makaronie. Na szczęście mamy jeszcze mąki, a naleśniki z jej wykorzystaniem szczególnie na słono smakują wybornie.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 110
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 272
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 318
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 110
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 272
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 318
Składniki
Do mąki dodajemy olej i (posiekaną pietruszkę,jajo) stopniowo wodę cały czas mieszając, aby powstała nam lejąca konsystencja. Mąka gryczana należy do gęstych, więc nie bójcie się dodawać wody, żeby potem na patelni ładnie się masa rozlała. Smażymy naleśniki po maks. 2 min na jedną stronę.