Do góry

Dodatki Przepis na:

Grzyby w sosie śmietanowym.

Grzyby w sosie   śmietanowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 243 Ocena: 1238

Dodano:

Odsłon: 189

U mnie na patelni wylądowały tym razem mrożone gąski. W sosie śmietankowym ze świeżym koperkiem .

Składniki

  • gąski mrożone cięte ok. 30 dag.
  • cebula 1 szt.
  • śmietana 18 % 300 ml.
  • koperek świeży 1/2 pęczka
  • pieprz szczypta
  • sól szczypta
  • olej do podsmażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Grzyby w sosie śmietanowym.

Przygotowanie

  1. U mnie gąski byly już podsmażone więc wystarczyło tylko chwilę je podsmażyć. Następnie dodajęmy pokrojoną drobno cebulkę , doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy ok. 5 minut i zalewamy śmietaną. Kiedy sos zaczyna robić się gęsty dodajemy pokrojony drobno koperek. Dusimy jeszcze chwilę. Najlepiej smakuje z ziemniakami lub plackami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń