Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa i odżywcza pasta z awokado bogata w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy oraz składniki mineralne. Jest świetnym dodatkiem do świeżego pieczywa, ale także ryb, mięs lub pieczonych warzyw. Możemy wykorzystać ją także jako dodatek do domowej tortilli lub burgera.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17249
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 435
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 71
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 163
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 173
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17249
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 435
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 71
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 163
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 173
Składniki
Z awokado usuwamy pestki, wydrążamy miąższ, przekładamy do miseczki i rozgniatamy wraz z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku oraz sokiem z limonki. Z pomidora usuwamy miąższ z pestkami, a następnie drobno kroimy. W drobną kostkę kroimy także cebulkę oraz papryki. Natkę pietruszki* siekamy i dodajemy do rozgniecionego awokado. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
* Klasyczna wersja serwowana jest najczęściej ze świeżą kolendrą. Ja nie przepadam za jej smakiem, dlatego do swojego guacamole dodaję natkę pietruszki.