Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa i odżywcza pasta z awokado bogata w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy oraz składniki mineralne. Jest świetnym dodatkiem do świeżego pieczywa, ale także ryb, mięs lub pieczonych warzyw. Możemy wykorzystać ją także jako dodatek do domowej tortilli lub burgera.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 840
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 684
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5882
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 611
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4840
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1047
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 840
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 684
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5882
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 611
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4840
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1047
Składniki
Z awokado usuwamy pestki, wydrążamy miąższ, przekładamy do miseczki i rozgniatamy wraz z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku oraz sokiem z limonki. Z pomidora usuwamy miąższ z pestkami, a następnie drobno kroimy. W drobną kostkę kroimy także cebulkę oraz papryki. Natkę pietruszki* siekamy i dodajemy do rozgniecionego awokado. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
* Klasyczna wersja serwowana jest najczęściej ze świeżą kolendrą. Ja nie przepadam za jej smakiem, dlatego do swojego guacamole dodaję natkę pietruszki.