Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa i odżywcza pasta z awokado bogata w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy oraz składniki mineralne. Jest świetnym dodatkiem do świeżego pieczywa, ale także ryb, mięs lub pieczonych warzyw. Możemy wykorzystać ją także jako dodatek do domowej tortilli lub burgera.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3052
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 133
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 57
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3052
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 133
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 57
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Z awokado usuwamy pestki, wydrążamy miąższ, przekładamy do miseczki i rozgniatamy wraz z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku oraz sokiem z limonki. Z pomidora usuwamy miąższ z pestkami, a następnie drobno kroimy. W drobną kostkę kroimy także cebulkę oraz papryki. Natkę pietruszki* siekamy i dodajemy do rozgniecionego awokado. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
* Klasyczna wersja serwowana jest najczęściej ze świeżą kolendrą. Ja nie przepadam za jej smakiem, dlatego do swojego guacamole dodaję natkę pietruszki.