Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa i odżywcza pasta z awokado bogata w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy oraz składniki mineralne. Jest świetnym dodatkiem do świeżego pieczywa, ale także ryb, mięs lub pieczonych warzyw. Możemy wykorzystać ją także jako dodatek do domowej tortilli lub burgera.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2270
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 145
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 191
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 193
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2270
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 145
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 191
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 193
Składniki
Z awokado usuwamy pestki, wydrążamy miąższ, przekładamy do miseczki i rozgniatamy wraz z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku oraz sokiem z limonki. Z pomidora usuwamy miąższ z pestkami, a następnie drobno kroimy. W drobną kostkę kroimy także cebulkę oraz papryki. Natkę pietruszki* siekamy i dodajemy do rozgniecionego awokado. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
* Klasyczna wersja serwowana jest najczęściej ze świeżą kolendrą. Ja nie przepadam za jej smakiem, dlatego do swojego guacamole dodaję natkę pietruszki.