Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa i odżywcza pasta z awokado bogata w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy oraz składniki mineralne. Jest świetnym dodatkiem do świeżego pieczywa, ale także ryb, mięs lub pieczonych warzyw. Możemy wykorzystać ją także jako dodatek do domowej tortilli lub burgera.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 367
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14994
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1801
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17472
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 367
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14994
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1801
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17472
Składniki
Z awokado usuwamy pestki, wydrążamy miąższ, przekładamy do miseczki i rozgniatamy wraz z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku oraz sokiem z limonki. Z pomidora usuwamy miąższ z pestkami, a następnie drobno kroimy. W drobną kostkę kroimy także cebulkę oraz papryki. Natkę pietruszki* siekamy i dodajemy do rozgniecionego awokado. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
* Klasyczna wersja serwowana jest najczęściej ze świeżą kolendrą. Ja nie przepadam za jej smakiem, dlatego do swojego guacamole dodaję natkę pietruszki.