Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hummus wykonany na bazie ciecierzycy jest potrawą bardzo popularną na Bliskim Wschodzie a także w kuchni wegetariańskiej. Jest bardzo zdrowy - bogaty w witaminy i składniki mineralne. Pasta hummus stanowi uniwersalny dodatek do wielu dań i doskonale smakuje z różnymi składnikami: chlebem, pitą a nawet plackami ziemniaczanymi.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3105
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29333
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18727
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 744
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3105
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29333
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18727
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 744
Składniki
Ugotowaną ciecierzycę, pastę tahini, zmiażdżony czosnek wrzucamy do blendera. Wlewamy sok z cytryny oraz odrobinę wody, miksujemy na gładką masę.
Stopniowo dolewamy resztę wody, aby ułatwić blendowanie i zmienić konsystencję masy na delikatną i jednolitą. Doprawiamy do smaku solą i chili. Można z wierzchu posypać dodatkowo natką pietruszki. Podajem,y polaną odrobiną oliwy z oliwek. Ekspresowa i pyszna pasta gotowa!
Smacznego!