Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest lekko chrupiący. Idealny dodatek do drugiego dania lub samodzielna przekąska.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1158
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1195
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13278
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1158
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1195
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13278
Składniki
Kalafiora dzielimy na niewielkie różyczki, myjemy, a następnie wkładamy do wrzącej wody na ok. 10 minut. Odcedzamy, studzimy.
W jednej miseczce rozkłócamy jajka solą i pieprzem, w drugiej - bułkę tartą z paprykami i czosnkiem. Każdą różyczkę zamaczamy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie.