Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest lekko chrupiący. Idealny dodatek do drugiego dania lub samodzielna przekąska.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2473
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18209
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2473
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18209
Składniki
Kalafiora dzielimy na niewielkie różyczki, myjemy, a następnie wkładamy do wrzącej wody na ok. 10 minut. Odcedzamy, studzimy.
W jednej miseczce rozkłócamy jajka solą i pieprzem, w drugiej - bułkę tartą z paprykami i czosnkiem. Każdą różyczkę zamaczamy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie.