Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest lekko chrupiący. Idealny dodatek do drugiego dania lub samodzielna przekąska.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 691
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12475
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 691
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12475
Składniki
Kalafiora dzielimy na niewielkie różyczki, myjemy, a następnie wkładamy do wrzącej wody na ok. 10 minut. Odcedzamy, studzimy.
W jednej miseczce rozkłócamy jajka solą i pieprzem, w drugiej - bułkę tartą z paprykami i czosnkiem. Każdą różyczkę zamaczamy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie.