Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną kapustę w towarzystwie papryki, pomidorów oraz smacznej cukinii. Kapustę taką jadłam u mojej bratowej i postanowiłam zrobić ją dla moich domowników.
patelnia, nóż, ręcznik papierowy,
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4922
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34396
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2076
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113754
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4922
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34396
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2076
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113754
Składniki
Kapustę obrać z brzydkich wierzchnich liści. Następnie poszatkować na niewielkie paski. Na rozgrzaną patelnie wlać olej dodać obraną pokrojoną cebule podsmażać do zeszklenia cebuli. Do zeszklonej cebuli dodać kapustę, Podsmażać przez kilka minut co jakiś czas mieszając , dodać umytą oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w nieduże paski paprykę czerwoną oraz opłukane i pokrojone w kostkę pomidory dusić około 10 minut podlewając rosołem. Cukinie umyć , osuszyć ręcznikiem papierowym a następnie pokroić w pól plastry, dodać do kapusty, dodać poszatkowany koperek oraz zioła prowansalskie. Całość dusić pod przykryciem około 20 - 30 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.