Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta Wigilijna z płatkami jaglanymi

Kapusta Wigilijna z płatkami jaglanymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16057

Dodano:

Odsłon: 4903

Przepis na smaczną kapustę na stół Wigilijny.

Składniki

  • Kapusta kiszona 1 kg
  • Płatki jaglane 1 szklanka
  • Grzyby suszone leśne 1/3 szklanki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Kminek do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Grzyby namoczyć na noc, następnie zalać 1 litrem wody i ugotować do miękkości z dodatkiem soli. Pod koniec gotowania wsypać płatki i gotować jeszcze przez 5 minut (w razie potrzeby dolać z czajnika gorącej wody) Kapustę opłukać, podgotować, odcedzić, ponownie zalać wodą i z przyprawami gotować do miękkości. Grzyby połączyć z kapustą, w razie potrzeby doprawić i podawać na stół Wigilijny. Gdy nam zostanie możemy na drugi dzień przysmażyć, okrasić obficie skwarkami i smacznie skonsumować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń