Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 219
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 713
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1249
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24936
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 219
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 713
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1249
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24936
Składniki
Kapustę opłukałem i grubo poszatkowałem. Cebulę i czosnek drobno posiekałem i zeszkliłem na oleju. Dodałem kapustę ,dusiłem ją przez chwilę ,po czym dodałem bulion. Przyprawiłem solą ,pieprzem i gałką muszkatołową. Gotowałem pod przykryciem 10 min. W tym czasie drobno pokroiłem szczypiorek. Orzeszki posiekałem nożem. Podduszoną kapustę lekko zmiksowałem dodałem 1/2 łyżki śmietany ,wymieszałem i ponownie zagotowałem. Na koniec dodałem szczypiorek i orzeszki. Przyprawiłem do smaku solą ,pieprzem i polałem resztą śmietany.