Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 90
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 539
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 70
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 446
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 90
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 539
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 70
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 446
Składniki
Kapustę opłukałem i grubo poszatkowałem. Cebulę i czosnek drobno posiekałem i zeszkliłem na oleju. Dodałem kapustę ,dusiłem ją przez chwilę ,po czym dodałem bulion. Przyprawiłem solą ,pieprzem i gałką muszkatołową. Gotowałem pod przykryciem 10 min. W tym czasie drobno pokroiłem szczypiorek. Orzeszki posiekałem nożem. Podduszoną kapustę lekko zmiksowałem dodałem 1/2 łyżki śmietany ,wymieszałem i ponownie zagotowałem. Na koniec dodałem szczypiorek i orzeszki. Przyprawiłem do smaku solą ,pieprzem i polałem resztą śmietany.