Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9545
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3121
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6624
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9545
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3121
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6624
Składniki
Kapustę opłukałem i grubo poszatkowałem. Cebulę i czosnek drobno posiekałem i zeszkliłem na oleju. Dodałem kapustę ,dusiłem ją przez chwilę ,po czym dodałem bulion. Przyprawiłem solą ,pieprzem i gałką muszkatołową. Gotowałem pod przykryciem 10 min. W tym czasie drobno pokroiłem szczypiorek. Orzeszki posiekałem nożem. Podduszoną kapustę lekko zmiksowałem dodałem 1/2 łyżki śmietany ,wymieszałem i ponownie zagotowałem. Na koniec dodałem szczypiorek i orzeszki. Przyprawiłem do smaku solą ,pieprzem i polałem resztą śmietany.