Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na dynie trwa więc warto po nie sięgnąć. Polecam konfiturę z dyni, którą można wykorzystać do deserów, naleśników i wielu, wielu innych...
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1797
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 266
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 587
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1797
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 266
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 587
Składniki
Do garnka wrzucić dynię pokrojoną w kostkę i podlać 1/2 szkl. wody. Gotować pod przykryciem do miękkości co pewien czas mieszając ( pilnować, aby się nie przypaliło ).
Gdy dynia będzie wystarczająco miękka dodać cukier, sok z cytryny, cynamon i trawę cytrynową. Gotować na małym ogniu ok. 20 min - ciągle mieszać.
Zestawić z ognia , zblendować i gorące nakładać do słoików. Obrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia. Smacznego życzę :)