Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na dynie trwa więc warto po nie sięgnąć. Polecam konfiturę z dyni, którą można wykorzystać do deserów, naleśników i wielu, wielu innych...
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 997
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4621
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1267
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 997
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4621
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1267
Składniki
Do garnka wrzucić dynię pokrojoną w kostkę i podlać 1/2 szkl. wody. Gotować pod przykryciem do miękkości co pewien czas mieszając ( pilnować, aby się nie przypaliło ).
Gdy dynia będzie wystarczająco miękka dodać cukier, sok z cytryny, cynamon i trawę cytrynową. Gotować na małym ogniu ok. 20 min - ciągle mieszać.
Zestawić z ognia , zblendować i gorące nakładać do słoików. Obrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia. Smacznego życzę :)