Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj przepis na słynny francuski krem cukierniczy, który świetnie sprawdza się do przekładania tortów, wypełniania babeczek, tart, a nawet pączków! Krem pâtissière występuje w dwóch wersjach, cytrynowej i waniliowej.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 123
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 181
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 123
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 181
Składniki
Laskę wanilii przekrój na pół i wydobądź ziarenka.
Żółtka utrzyj z cukrem. Gdy przestanie chrzęścić wsyp mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie wymieszaj.
Do garnka wlej mleko, dodaj laskę i ziarna wanilii. Całość zagotuj, następnie ściągnij z palnika, pozbądź się laski wanilii.
Ugotowane mleko wlej cienkim strumieniem do żółtek, wymieszaj za pomocą rózgi.
Gotowy krem możesz przechowywać w lodówce do dwóch dni.