Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj przepis na słynny francuski krem cukierniczy, który świetnie sprawdza się do przekładania tortów, wypełniania babeczek, tart, a nawet pączków! Krem pâtissière występuje w dwóch wersjach, cytrynowej i waniliowej.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 329
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14780
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1748
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17089
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 329
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14780
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1748
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17089
Składniki
Laskę wanilii przekrój na pół i wydobądź ziarenka.
Żółtka utrzyj z cukrem. Gdy przestanie chrzęścić wsyp mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie wymieszaj.
Do garnka wlej mleko, dodaj laskę i ziarna wanilii. Całość zagotuj, następnie ściągnij z palnika, pozbądź się laski wanilii.
Ugotowane mleko wlej cienkim strumieniem do żółtek, wymieszaj za pomocą rózgi.
Gotowy krem możesz przechowywać w lodówce do dwóch dni.