Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj przepis na słynny francuski krem cukierniczy, który świetnie sprawdza się do przekładania tortów, wypełniania babeczek, tart, a nawet pączków! Krem pâtissière występuje w dwóch wersjach, cytrynowej i waniliowej.
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 44
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1190
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15685
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 58
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 1820
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 44
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1190
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15685
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 58
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 1820
Składniki
Laskę wanilii przekrój na pół i wydobądź ziarenka.
Żółtka utrzyj z cukrem. Gdy przestanie chrzęścić wsyp mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie wymieszaj.
Do garnka wlej mleko, dodaj laskę i ziarna wanilii. Całość zagotuj, następnie ściągnij z palnika, pozbądź się laski wanilii.
Ugotowane mleko wlej cienkim strumieniem do żółtek, wymieszaj za pomocą rózgi.
Gotowy krem możesz przechowywać w lodówce do dwóch dni.