Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj przepis na słynny francuski krem cukierniczy, który świetnie sprawdza się do przekładania tortów, wypełniania babeczek, tart, a nawet pączków! Krem pâtissière występuje w dwóch wersjach, cytrynowej i waniliowej.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 244
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 244
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
Laskę wanilii przekrój na pół i wydobądź ziarenka.
Żółtka utrzyj z cukrem. Gdy przestanie chrzęścić wsyp mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie wymieszaj.
Do garnka wlej mleko, dodaj laskę i ziarna wanilii. Całość zagotuj, następnie ściągnij z palnika, pozbądź się laski wanilii.
Ugotowane mleko wlej cienkim strumieniem do żółtek, wymieszaj za pomocą rózgi.
Gotowy krem możesz przechowywać w lodówce do dwóch dni.