Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny, zdrowy i prosty w przygotowaniu dodatek do obiadu. Świetnie sprawdzi się jako składnik węglowodanowy posiłku, ale także jako samodzielna przekąska podawana np. z sosem czosnkowym.
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 12
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 23
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 16
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1043
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 517
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 12
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 23
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 16
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1043
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 517
Składniki
Kaszę jaglaną płuczemy i gotujemy ją w proporcji: 1 część kaszy do 2 części wody. Do garnka dodajemy także przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, 1 łyżeczkę masła, kurkumę, sól i cukier.
Pietruszkę siekamy. Kiedy kasza wchłonie całą wodę, wyłączamy ogień, wsypujemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i przykrywamy, aby doszła. Gdy zawartość garnka delikatnie przestygnie, zaczynamy formować kulki. * Jeśli kulki będą się bardzo kleić do rąk, możemy posmarować je masłem lub olejem. Gotowe kulki układamy w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15-20 minut. Życzę smacznego! :)