Do góry

Dodatki Przepis na:

Lekki sos czosnkowo - koperkowy

Lekki sos czosnkowo - koperkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 994 Ocena: 27495

Dodano:

Odsłon: 14819

Przepis na prosty i szybki w przygotowaniu lekki sos czosnkowo - koperkowy na bazie jogurtu naturalnego. Smaczny i bardzo aromatyczny :)

Składniki

  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek koperku
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • pieprz biały
  • sól morska
  • cukier brzozowy (ksylitol)
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Lekki sos czosnkowo - koperkowy

Przygotowanie

  1. Do miseczki wlewamy jogurt naturalny (najlepiej gęsty), koperek drobno siekamy i dodajemy do jogurtu.

    Następnie dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i łyżeczkę octu jabłkowego. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, a na koniec doprawiamy solą, białym pieprzem oraz dosładzamy cukrem brzozowym. Jeszcze raz mieszamy i gotowe!

    Sos jest idealny do kanapek, sałaty, mizerii, a także frytek oraz pizzy - świeży, lekki i bardzo aromatyczny.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń