Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na prosty i szybki w przygotowaniu lekki sos czosnkowo - koperkowy na bazie jogurtu naturalnego. Smaczny i bardzo aromatyczny :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 192
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4432
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12039
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6845
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5622
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 192
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4432
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12039
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6845
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5622
Składniki
Do miseczki wlewamy jogurt naturalny (najlepiej gęsty), koperek drobno siekamy i dodajemy do jogurtu. Następnie dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i łyżeczkę octu jabłkowego. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, a na koniec doprawiamy solą, białym pieprzem oraz dosładzamy cukrem brzozowym. Jeszcze raz mieszamy i gotowe! Sos jest idealny do kanapek, sałaty, mizerii, a także frytek oraz pizzy - świeży, lekki i bardzo aromatyczny. Życzę smacznego! :)