Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka wieprzowa parzona, idealna do chleba, lub podana z ziemniakami i sosem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118048
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8386
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3111
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2112
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118048
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8386
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3111
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2112
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Składniki
Wymyte mięso umieszczamy w siatce wędliniarskiej, zawiązujemy oba końce. W garnku umieszczamy czosnek, sól, liście laurowe i ziele angielskie, zalewamy wodą. Zagotowyjemy wodę i do gotującej wody wkładamy mięso. Obniżamy temperaturę wody do 75 stopni Celsjusza i parzymy do osiągnięcia temperatury mięsa w środku 68 stopni Celsjusza.
Po osiągnięciu 68 stopni Celsjusza mięsa wśrodku, kończymy parzenie.
Możemy grube plastry łopatki polać sosem i podawać z ziemniakami, zimna łopatka w plastrach idealna jest z chlebem. Smacznego!!!