Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka wieprzowa parzona, idealna do chleba, lub podana z ziemniakami i sosem.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 16630
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8801
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 665
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8326
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 16630
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8801
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 665
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8326
Składniki
Wymyte mięso umieszczamy w siatce wędliniarskiej, zawiązujemy oba końce. W garnku umieszczamy czosnek, sól, liście laurowe i ziele angielskie, zalewamy wodą. Zagotowyjemy wodę i do gotującej wody wkładamy mięso. Obniżamy temperaturę wody do 75 stopni Celsjusza i parzymy do osiągnięcia temperatury mięsa w środku 68 stopni Celsjusza.
Po osiągnięciu 68 stopni Celsjusza mięsa wśrodku, kończymy parzenie.
Możemy grube plastry łopatki polać sosem i podawać z ziemniakami, zimna łopatka w plastrach idealna jest z chlebem. Smacznego!!!