Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka wieprzowa parzona, idealna do chleba, lub podana z ziemniakami i sosem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15028
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1837
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8807
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3162
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15028
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1837
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8807
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3162
Składniki
Wymyte mięso umieszczamy w siatce wędliniarskiej, zawiązujemy oba końce. W garnku umieszczamy czosnek, sól, liście laurowe i ziele angielskie, zalewamy wodą. Zagotowyjemy wodę i do gotującej wody wkładamy mięso. Obniżamy temperaturę wody do 75 stopni Celsjusza i parzymy do osiągnięcia temperatury mięsa w środku 68 stopni Celsjusza.
Po osiągnięciu 68 stopni Celsjusza mięsa wśrodku, kończymy parzenie.
Możemy grube plastry łopatki polać sosem i podawać z ziemniakami, zimna łopatka w plastrach idealna jest z chlebem. Smacznego!!!