Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26225
Dodano: 15.10.2017
Odsłon: 3996
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Wymyte mięso umieszczamy w siatce wędliniarskiej, zawiązujemy oba końce. W garnku umieszczamy czosnek, sól, liście laurowe i ziele angielskie, zalewamy wodą. Zagotowyjemy wodę i do gotującej wody wkładamy mięso. Obniżamy temperaturę wody do 75 stopni Celsjusza i parzymy do osiągnięcia temperatury mięsa w środku 68 stopni Celsjusza.
Po osiągnięciu 68 stopni Celsjusza mięsa wśrodku, kończymy parzenie.
Możemy grube plastry łopatki polać sosem i podawać z ziemniakami,
zimna łopatka w plastrach idealna jest z chlebem.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)