Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka wieprzowa parzona, idealna do chleba, lub podana z ziemniakami i sosem.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 446
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 96
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 174
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 130
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 446
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 96
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 174
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 130
Składniki
Wymyte mięso umieszczamy w siatce wędliniarskiej, zawiązujemy oba końce. W garnku umieszczamy czosnek, sól, liście laurowe i ziele angielskie, zalewamy wodą. Zagotowyjemy wodę i do gotującej wody wkładamy mięso. Obniżamy temperaturę wody do 75 stopni Celsjusza i parzymy do osiągnięcia temperatury mięsa w środku 68 stopni Celsjusza.
Po osiągnięciu 68 stopni Celsjusza mięsa wśrodku, kończymy parzenie.
Możemy grube plastry łopatki polać sosem i podawać z ziemniakami, zimna łopatka w plastrach idealna jest z chlebem. Smacznego!!!