Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10338
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12779
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10338
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12779
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4540
Składniki
Marchew umyj , obierz , włóż do garnka , zalej wodą , gotuj do miękkości
Ugotowaną marchew wyjmij z wody , pozostaw ok 1/2 szklanki wody w , której gotowała się marchew . Marchewkę pokrój w kostkę , włóż do garnka , dolej wody , którą zostawiłaś z gotowania tyle aby nie przykrywała marchwi jakieś 3/4 jej wysokości , dodaj masło , sól i cukier do smaku . Zagotuj . Zdejmij z palnika , posyp mąką i wymieszaj , ponownie zagotuj . Jeśli jest za gęsta dolej trosze wody . Powinno się czuć lekkie zagęszczenie .