Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29140
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2211
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29140
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2211
Składniki
Marchew umyj , obierz , włóż do garnka , zalej wodą , gotuj do miękkości
Ugotowaną marchew wyjmij z wody , pozostaw ok 1/2 szklanki wody w , której gotowała się marchew . Marchewkę pokrój w kostkę , włóż do garnka , dolej wody , którą zostawiłaś z gotowania tyle aby nie przykrywała marchwi jakieś 3/4 jej wysokości , dodaj masło , sól i cukier do smaku . Zagotuj . Zdejmij z palnika , posyp mąką i wymieszaj , ponownie zagotuj . Jeśli jest za gęsta dolej trosze wody . Powinno się czuć lekkie zagęszczenie .