Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1610
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 630
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1610
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 630
Składniki
Marchew umyj , obierz , włóż do garnka , zalej wodą , gotuj do miękkości
Ugotowaną marchew wyjmij z wody , pozostaw ok 1/2 szklanki wody w , której gotowała się marchew . Marchewkę pokrój w kostkę , włóż do garnka , dolej wody , którą zostawiłaś z gotowania tyle aby nie przykrywała marchwi jakieś 3/4 jej wysokości , dodaj masło , sól i cukier do smaku . Zagotuj . Zdejmij z palnika , posyp mąką i wymieszaj , ponownie zagotuj . Jeśli jest za gęsta dolej trosze wody . Powinno się czuć lekkie zagęszczenie .