Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sentymentalna podróż w lata dzieciństwa i popularny dodatek do drugiego dania.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Marchewkę umyć , obrać, pokroić w kostkę. Włożyć do garnka zalać wodą , doprawić lekko solą i gotować do miękkości. Groszek osączyć z zalewy.
W rondelku rozpuścić masło , włożyć marchewkę, groszek, doprawić solą i pieprzem , smażyć chwilę. Mąkę rozpuścić w 4 łyżkach wody , dodać do marchewki z groszkiem, chwilę gotować, aż marchewką z groszkiem uzyskają jednolitą konsystencję.
Podawać jako dodatek do drugiego dania.