Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sentymentalna podróż w lata dzieciństwa i popularny dodatek do drugiego dania.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18466
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7051
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30611
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29353
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18466
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7051
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30611
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29353
Składniki
Marchewkę umyć , obrać, pokroić w kostkę. Włożyć do garnka zalać wodą , doprawić lekko solą i gotować do miękkości. Groszek osączyć z zalewy.
W rondelku rozpuścić masło , włożyć marchewkę, groszek, doprawić solą i pieprzem , smażyć chwilę. Mąkę rozpuścić w 4 łyżkach wody , dodać do marchewki z groszkiem, chwilę gotować, aż marchewką z groszkiem uzyskają jednolitą konsystencję.
Podawać jako dodatek do drugiego dania.