Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sentymentalna podróż w lata dzieciństwa i popularny dodatek do drugiego dania.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 57
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 57
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Składniki
Marchewkę umyć , obrać, pokroić w kostkę. Włożyć do garnka zalać wodą , doprawić lekko solą i gotować do miękkości. Groszek osączyć z zalewy.
W rondelku rozpuścić masło , włożyć marchewkę, groszek, doprawić solą i pieprzem , smażyć chwilę. Mąkę rozpuścić w 4 łyżkach wody , dodać do marchewki z groszkiem, chwilę gotować, aż marchewką z groszkiem uzyskają jednolitą konsystencję.
Podawać jako dodatek do drugiego dania.