Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny i zdrowy dodatek do pieczywa, placuszków i racuszków.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 251
Składniki
Zaczynamy od przygotowania puree z dyni. Piekarnik nagrzać do 200 stopni . Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim pokrojoną na cząstki dynię. Piec około godziny aż dynia zmięknie. Po ostygnięciu - usunąć skórkę i miąższ zmiksować. Puree dyniowe oraz olej kokosowy przełożyć do rondelka z grubym dnem i gotować na średnim ogniu przez 2 - 3 minuty nieustannie mieszając. Ciepłą masę przełożyć do blendera, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Przełożyć do szklanego, zamykanego pojemnika i przechowywać w lodówce.