Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny i zdrowy dodatek do pieczywa, placuszków i racuszków.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1017
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2860
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 961
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1722
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14661
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1017
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2860
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 961
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1722
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14661
Składniki
Zaczynamy od przygotowania puree z dyni. Piekarnik nagrzać do 200 stopni . Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim pokrojoną na cząstki dynię. Piec około godziny aż dynia zmięknie. Po ostygnięciu - usunąć skórkę i miąższ zmiksować. Puree dyniowe oraz olej kokosowy przełożyć do rondelka z grubym dnem i gotować na średnim ogniu przez 2 - 3 minuty nieustannie mieszając. Ciepłą masę przełożyć do blendera, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Przełożyć do szklanego, zamykanego pojemnika i przechowywać w lodówce.