Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Migdałowa kruszonka dodaje każdemu wypiekowi chrupkości a do tego kusząco pachnie masłem i migdałami , kruszonka dobrze łączy się z mąka i migdałami bo mieszam ją z gorącym roztopionym masłem .
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj cukier, cukier waniliowy i płatki migdałowe, wymieszaj, masło rozpuść i wlej do mąki i wymieszaj najpierw łyżką a następnie rękami zagnieść kruszonkę .
Gotową kruszonkę wstaw do lodówki na 15 minut, następnie posyp schłodzoną kruszonką ciasto i upiec .