Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie nadzienie zrobiłam tym razem do pieczonego ziemniaka, który jest zawsze moim prostym rozwiązaniem na posiłek nie wymagający wiele czasu na wykonanie.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6088
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 329
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2671
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6088
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 329
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2671
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę a pora w plasterki. Plasterki boczku kroimy w średniej wielkości kawałki i smażymy na rozgrzanym oleju aż się zarumienią.
Do boczku dodajemy cebulę i również smażymy do zrumienienia.
Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i smażymy 1-2 minuty.
Dodajemy pora i smażymy.
Kiedy pieczarki dobrze się wymieszają z pozostałymi składnikami, przykrywamy i chwilę dusimy pod przykryciem(10 minut). Doprawiamy solą i pieprzem.
Tak przygotowane nadzienie użyłam do pieczonego ziemniaka.