Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny domowy chleb pszenny na drożdżach z ziarnami siemienia i słonecznika, ale można dodać sezam lub piec bez ziaren, jak kto lubi.Przepis jest na dużą blachę lub można uformować 2 małe chlebki.
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 31
To smaczna i zdrowa przekąska. Idealna jako lunch do pracy czy szkoły - ja za...
Odsłon: 13
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 50
To ciekawe urozmaicenie mielonych kotletów.
Odsłon: 141
Pizza na spodzie z serka wiejskiego to świetna alternatywa dla klasycznej piz...
Odsłon: 81
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 31
To smaczna i zdrowa przekąska. Idealna jako lunch do pracy czy szkoły - ja za...
Odsłon: 13
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 50
To ciekawe urozmaicenie mielonych kotletów.
Odsłon: 141
Pizza na spodzie z serka wiejskiego to świetna alternatywa dla klasycznej piz...
Odsłon: 81
Składniki
Mąkę przesiać do dużej miski, zrobić dołek dodać drożdże, cukier i trochę ciepłego mleka, rozmieszać drożdże i poczekać kilka minut aż drożdże podrosną. Wlać resztę mleka, wodę, dodać sól, ziarna i wyrobić gładkie ciasto. Pozostawić w misce na 20 minut aby ciasto odpoczęło. Wyłożyć ciasto na stolnicę posypaną mąką, rozciągnąć na kwadrat i kilka razy złożyć na pół dociskając rękami, po czym uformować prostokąt i przełożyć do blachy wysmarowanej olejem i wysypanej płatkami owsianymi. Pozostawić do wyrośnięcia ok. 2 godziny. Kiedy ciasto wypełni całą formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Piec 40 minut.