Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardzo smaczna.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13186
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2538
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3687
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4641
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13186
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2538
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3687
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4641
Składniki
Umytą i obraną marchewkę kroimy w kostkę.
Zalewamy wodą, aby marchewka była pokryta. Dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem około 20 minut Dodajemy kostkę rosołowa.
W tym czasie przygotowujemy zasmażkę z masła i mąki: rozpuszczamy masło na patelni, dodajemy mąkę i dobrze mieszamy.
Dodajemy do marchewki, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Wyjmujemy kardamon i liść laurowy. Można dodać pieprz czarny, jak ktoś woli.