Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardzo smaczna.
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 265
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta. Nie...
Odsłon: 2837
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 346
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 3603
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 265
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta. Nie...
Odsłon: 2837
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 346
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 3603
Składniki
Umytą i obraną marchewkę kroimy w kostkę.
Zalewamy wodą, aby marchewka była pokryta. Dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem około 20 minut Dodajemy kostkę rosołowa.
W tym czasie przygotowujemy zasmażkę z masła i mąki: rozpuszczamy masło na patelni, dodajemy mąkę i dobrze mieszamy.
Dodajemy do marchewki, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Wyjmujemy kardamon i liść laurowy. Można dodać pieprz czarny, jak ktoś woli.