Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardzo smaczna.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11033
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6327
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13294
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5060
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11033
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6327
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13294
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5060
Składniki
Umytą i obraną marchewkę kroimy w kostkę.
Zalewamy wodą, aby marchewka była pokryta. Dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem około 20 minut Dodajemy kostkę rosołowa.
W tym czasie przygotowujemy zasmażkę z masła i mąki: rozpuszczamy masło na patelni, dodajemy mąkę i dobrze mieszamy.
Dodajemy do marchewki, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Wyjmujemy kardamon i liść laurowy. Można dodać pieprz czarny, jak ktoś woli.