Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki z papryką w słoikach to wyśmienity dodatek do każdego obiadu czy kanapek. Tak przygotowaną sałatkę warto przygotować by cieszyć się jej smakiem całą zimę. Zachęcam do wypróbowania przepisu.
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7727
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 32
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7727
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 32
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 175
Składniki
Umyte i wysuszone ogórki razem ze skórką kroimy w ćwiartki lub ósemki. Obraną cebulę kroimy w półplasterki. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroimy w paski.
W umytych i wyparzonych słoikach umieszczamy gałązkę kopru, ogórki, paprykę i cebulę. Następnie do każdego słoika dodajemy po 2 ziarenka czarnego pieprzu, po ziarenku ziela angielskiego, oraz po małej porcji gorczycy.
Do dużego garnka wlewamy wodę oraz ocet, wsypujemy cukier oraz sól a następnie wszystko dokładnie mieszamy i zagotowujemy, po czym odstawiamy z ognia. Każdy słoik zalewamy przygotowaną gorącą zalewą do pełna, szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut. Następnie słoiki wyjmujemy z wody, ustawiamy do góry dnem i pozostawiam do wystudzenia. Po kilku dniach przenosimy słoiki w chłodne miejsce.