Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki z papryką w słoikach to wyśmienity dodatek do każdego obiadu czy kanapek. Tak przygotowaną sałatkę warto przygotować by cieszyć się jej smakiem całą zimę. Zachęcam do wypróbowania przepisu.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 329
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 556
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1035
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 329
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 556
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1035
Składniki
Umyte i wysuszone ogórki razem ze skórką kroimy w ćwiartki lub ósemki. Obraną cebulę kroimy w półplasterki. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroimy w paski.
W umytych i wyparzonych słoikach umieszczamy gałązkę kopru, ogórki, paprykę i cebulę. Następnie do każdego słoika dodajemy po 2 ziarenka czarnego pieprzu, po ziarenku ziela angielskiego, oraz po małej porcji gorczycy.
Do dużego garnka wlewamy wodę oraz ocet, wsypujemy cukier oraz sól a następnie wszystko dokładnie mieszamy i zagotowujemy, po czym odstawiamy z ognia. Każdy słoik zalewamy przygotowaną gorącą zalewą do pełna, szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut. Następnie słoiki wyjmujemy z wody, ustawiamy do góry dnem i pozostawiam do wystudzenia. Po kilku dniach przenosimy słoiki w chłodne miejsce.