Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to przepis sycylijski na papryke ,ktora mozemy podac jako dodatek do obiadu lub przystawke podawana z tostowanymi kromkami chleba
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44595
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 172
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44595
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 172
Składniki
Oczyścić papryki z nasion i białych błon i pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzac oliwę ,zarumienic czosnek i nastepnie wrzucic wcześniej przygotowana papryke. Podsmażyć ją chwile na dużym ogniu-następnie zmniejszyć ogień ,przykryć patelnie i dusić papryke przez pare minut.
Na drugą suchą patelnie wrzucamy i tostujemy migdały .
Do podduszonej papryki dodajemy ztostowane migdały,liście mięty i bazylii. Wymieszać a następnie podlac 2 łyżkami octu i odparowac ocet. Dodać bułkę tartą, posolić do smaku.