Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to przepis sycylijski na papryke ,ktora mozemy podac jako dodatek do obiadu lub przystawke podawana z tostowanymi kromkami chleba
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25214
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 195
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 411
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 590
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25214
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 195
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 411
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 590
Składniki
Oczyścić papryki z nasion i białych błon i pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzac oliwę ,zarumienic czosnek i nastepnie wrzucic wcześniej przygotowana papryke. Podsmażyć ją chwile na dużym ogniu-następnie zmniejszyć ogień ,przykryć patelnie i dusić papryke przez pare minut.
Na drugą suchą patelnie wrzucamy i tostujemy migdały .
Do podduszonej papryki dodajemy ztostowane migdały,liście mięty i bazylii. Wymieszać a następnie podlac 2 łyżkami octu i odparowac ocet. Dodać bułkę tartą, posolić do smaku.