Dodatki Przepis na:
Papryka z Siracuzy

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 144
Dodano: 27.07.2013
Odsłon: 1702
Składniki
- 2 papryki zolte
- 2 papryki czerwone
- 10 listkow miety
- 3 listki bazylii
- 4 lyzki oliwy z oliwek
- 2 zabki czosnku
- 40 g bulki tartej
- 40 g migdalow bez skorki
- 2 lyzki bialego octu winnego
- sol do smaku
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Oczyścić papryki z nasion i białych błon i pokroić w paseczki.
Na patelni rozgrzac oliwę ,zarumienic czosnek i nastepnie wrzucic wcześniej przygotowana papryke. Podsmażyć ją chwile na dużym ogniu-następnie zmniejszyć ogień ,przykryć patelnie i dusić papryke przez pare minut. -
Na drugą suchą patelnie wrzucamy i tostujemy migdały .
-
Do podduszonej papryki dodajemy ztostowane migdały,liście mięty i bazylii. Wymieszać a następnie podlac 2 łyżkami octu i odparowac ocet. Dodać bułkę tartą, posolić do smaku.
Komentarze do przepisu (0)