Do góry

Dodatki Przepis na:

Papryka z Siracuzy

Papryka z Siracuzy

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 144

Dodano:

Odsłon: 1702

Jest to przepis sycylijski na papryke ,ktora mozemy podac jako dodatek do obiadu lub przystawke podawana z tostowanymi kromkami chleba

Składniki

  • 2 papryki zolte
  • 2 papryki czerwone
  • 10 listkow miety
  • 3 listki bazylii
  • 4 lyzki oliwy z oliwek
  • 2 zabki czosnku
  • 40 g bulki tartej
  • 40 g migdalow bez skorki
  • 2 lyzki bialego octu winnego
  • sol do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oczyścić papryki z nasion i białych błon i pokroić w paseczki.
    Na patelni rozgrzac oliwę ,zarumienic czosnek i nastepnie wrzucic wcześniej przygotowana papryke. Podsmażyć ją chwile na dużym ogniu-następnie zmniejszyć ogień ,przykryć patelnie i dusić papryke przez pare minut.

  2. Na drugą suchą patelnie wrzucamy i tostujemy migdały .

  3. Do podduszonej papryki dodajemy ztostowane migdały,liście mięty i bazylii. Wymieszać a następnie podlac 2 łyżkami octu i odparowac ocet. Dodać bułkę tartą, posolić do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń