Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna Nutella składa się głównie z cukru i oleju palmowego. Dzięki poniższemu pięciominutowemu przepisowi można zastąpić ją zdrową alternatywą lub stworzyć jeszcze smaczniejsze desery i przy okazji wykorzystać bardzo dojrzałe banany. Doskonały przykład na to, że zajadanie się słodyczami i zdrowe odżywianie nie wykluczają się wzajemnie.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30830
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9674
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2163
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4160
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 875
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30830
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9674
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2163
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4160
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 875
Składniki
Zdrową podstawę kremu czekoladowego tworzą dwa składniki: 1. Awokado jest źródłem tłuszczów nienasyconych. Ponadto zawiera wiele innych substancji, takich jak prowitamina A, witamina C, D, K, E i wiele witamin z grupy B. Zawiera też liczne minerały i pierwiastki śladowe, takie jak potas, magnez, fosfor, wapń i żelazo. 2. Dojrzałe banany zapewniają intensywną, naturalną słodycz, która sprawia, że są doskonałą bazą wielu zdrowych deserów.
Przygotowanie jest bardzo proste: obrac banana i awokado. włożyć do miksera, dodać kakao i zmiksować na gładką masę. W razie potrzeby doprawić do smaku dowolnym słodzikiem.
Do pasty można dodać kilka posiekanych orzechów lub kilka łyżek masła orzechowego i startej laski wanilii. Pasta może być również używana jako deser podobny do musu z czekolady, w takim przypadku należy ją schłodzić przynajmniej godzinę przed podaniem. Pastę można przechowywać w lodówce od dwóch do trzech dni.