Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna Nutella składa się głównie z cukru i oleju palmowego. Dzięki poniższemu pięciominutowemu przepisowi można zastąpić ją zdrową alternatywą lub stworzyć jeszcze smaczniejsze desery i przy okazji wykorzystać bardzo dojrzałe banany. Doskonały przykład na to, że zajadanie się słodyczami i zdrowe odżywianie nie wykluczają się wzajemnie.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 58
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 176
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1610
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 58
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 176
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1610
Składniki
Zdrową podstawę kremu czekoladowego tworzą dwa składniki: 1. Awokado jest źródłem tłuszczów nienasyconych. Ponadto zawiera wiele innych substancji, takich jak prowitamina A, witamina C, D, K, E i wiele witamin z grupy B. Zawiera też liczne minerały i pierwiastki śladowe, takie jak potas, magnez, fosfor, wapń i żelazo. 2. Dojrzałe banany zapewniają intensywną, naturalną słodycz, która sprawia, że są doskonałą bazą wielu zdrowych deserów.
Przygotowanie jest bardzo proste: obrac banana i awokado. włożyć do miksera, dodać kakao i zmiksować na gładką masę. W razie potrzeby doprawić do smaku dowolnym słodzikiem.
Do pasty można dodać kilka posiekanych orzechów lub kilka łyżek masła orzechowego i startej laski wanilii. Pasta może być również używana jako deser podobny do musu z czekolady, w takim przypadku należy ją schłodzić przynajmniej godzinę przed podaniem. Pastę można przechowywać w lodówce od dwóch do trzech dni.