Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z bakłażana

Pasta z bakłażana

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 949

Dodano:

Odsłon: 4612

Pyszna pasta z bakłażana, nazywana jest kawiorem dla ubogich, świetna na kanapki lub jako dodatek do innych potraw

Składniki

  • 1 bakłażan
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • pól łyżeczki oliwy z oliwek
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z bakłażana

Przygotowanie

  1. Bakłażan piec w piekarniku ok. 15 min w temp 180st ( musi być miękki, można wbić widelec, żeby sprawdzić)
    Po ostudzeniu wyjąć miąższ łyżeczką

  2. Do bakłażana dodać 2 ząbki czosnku i zmiksować malakserem na gładką masę, dodać oliwę, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.

  3. Schłodzić w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń