Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko pikantna pasta na bazie soczewicy, z włoskimi dodatkami, świetnie smakuje na kromce świeżego pieczywa.
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3948
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 134
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 518
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 309
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 148
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3948
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 134
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 518
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 309
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 148
Składniki
Soczewicę przepłukać zimną wodą, wrzucić do wrzącej wody i gotować przez 10 minut, a następnie osączyć na sitku.
Pomidory i oliwki pokroić, wymieszać z zalewą, octem oraz przyprawami. Dodać lekko przestudzoną soczewicę i zblendować wszystkie składniki. Masa nie musi być jednolita, kawałki oliwek i suszonych pomidorów urozmaicają konsystencję pasty.