Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna pasta z pieczonych warzyw, czyli dynia, marchewka, cebula, czosnek i mnóstwo ziół. Wszystko podpieczone, skropione oliwą, zmiksowane i można zajadać. Do kanapek, do makaronu czy ryżu, nieważne - smakuje wyśmienicie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117617
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8163
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1850
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1420
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117617
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8163
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1850
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1420
Składniki
Warzywa obrać ze skórki, opłukać, pokroić na małe kawałki, czosnek zostawić w całych ząbkach. Na papier do pieczenia wyłożyć przygotowane warzywa, skropić oliwą, przyprawić solą, pieprzem, szczyptą chili i oregano. Przypraw nie należy żałować, powinno być pikantnie.
Piec przez godzinę w 180 stopniach ( najdłużej piecze się marchewka, ale taka chrupka też jest fajna). Wyjąc, przełożyć do garnka, zmiksować (nie całkiem na gładko, zostawiam większe kawałki). Spróbować, można jeszcze doprawić do smaku. Posypać świeżym koperkiem - doskonale smakuje i na zimno i na ciepło.