Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna pasta z pieczonych warzyw, czyli dynia, marchewka, cebula, czosnek i mnóstwo ziół. Wszystko podpieczone, skropione oliwą, zmiksowane i można zajadać. Do kanapek, do makaronu czy ryżu, nieważne - smakuje wyśmienicie.
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 265
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 413
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2336
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 265
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 413
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2336
Składniki
Warzywa obrać ze skórki, opłukać, pokroić na małe kawałki, czosnek zostawić w całych ząbkach. Na papier do pieczenia wyłożyć przygotowane warzywa, skropić oliwą, przyprawić solą, pieprzem, szczyptą chili i oregano. Przypraw nie należy żałować, powinno być pikantnie.
Piec przez godzinę w 180 stopniach ( najdłużej piecze się marchewka, ale taka chrupka też jest fajna). Wyjąc, przełożyć do garnka, zmiksować (nie całkiem na gładko, zostawiam większe kawałki). Spróbować, można jeszcze doprawić do smaku. Posypać świeżym koperkiem - doskonale smakuje i na zimno i na ciepło.