Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna pasta z pieczonych warzyw, czyli dynia, marchewka, cebula, czosnek i mnóstwo ziół. Wszystko podpieczone, skropione oliwą, zmiksowane i można zajadać. Do kanapek, do makaronu czy ryżu, nieważne - smakuje wyśmienicie.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16860
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 641
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4036
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 451
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16860
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 641
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4036
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 451
Składniki
Warzywa obrać ze skórki, opłukać, pokroić na małe kawałki, czosnek zostawić w całych ząbkach. Na papier do pieczenia wyłożyć przygotowane warzywa, skropić oliwą, przyprawić solą, pieprzem, szczyptą chili i oregano. Przypraw nie należy żałować, powinno być pikantnie.
Piec przez godzinę w 180 stopniach ( najdłużej piecze się marchewka, ale taka chrupka też jest fajna). Wyjąc, przełożyć do garnka, zmiksować (nie całkiem na gładko, zostawiam większe kawałki). Spróbować, można jeszcze doprawić do smaku. Posypać świeżym koperkiem - doskonale smakuje i na zimno i na ciepło.