Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Składniki
Mięso moczę ok.1 godziny.Marchewki obieram.Mięso i marchewki gotuję w świeżej wodzie z dodatkiem kostki rosołowej do momentu aż mięso będzie miękie.Studzę ,mielę maszonką.Mi zepsuła się maszynka więc zrobiłam to blenderem.Pietruszkę siekam i dodaję do masy razem z jajkami i masłem,wszystko mieszam.Doprawiam do smaku.
Blachę najlepiej kopytko,smaruję maslem i wysypuję bułką tartą.Całą masę umieszczam w korytku.
Piekę w piekarniku ok.40 minut w temperaturze 190 stopni.