Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet wieprzowo-drobiowy z prażoną cebulką to świetna propozycja do świeżego chleba.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 579
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3683
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 252
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 369
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 579
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3683
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 252
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 369
Składniki
Warzywa myjemy i obieramy. Do garnka wkładamy mięsa, warzywa ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy wodą, tyle aby zakryło mięsa i warzywa. Gotujemy do miękkości na małym ogniu około 1,5 godziny. Wyjmujemy i studzimy. Mięso i warzywa mielimy przez maszynkę dwa razy. Mięso przyprawiamy, dodajemy bulion z gotowania mięsa, jajka, prażoną cebulkę i bułkę tartą. Dokładnie wszystko mieszamy. Masę wykładamy do keksówki (30x11) wysmarowanej olejem. Wierzch również smarujemy olejem i posypujemy prażoną cebulą. Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach. Upieczone wystudzimy. Smacznego ;)