Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet wieprzowo-drobiowy z prażoną cebulką to świetna propozycja do świeżego chleba.
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25453
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19099
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21642
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25453
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19099
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21642
Składniki
Warzywa myjemy i obieramy. Do garnka wkładamy mięsa, warzywa ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy wodą, tyle aby zakryło mięsa i warzywa. Gotujemy do miękkości na małym ogniu około 1,5 godziny. Wyjmujemy i studzimy. Mięso i warzywa mielimy przez maszynkę dwa razy. Mięso przyprawiamy, dodajemy bulion z gotowania mięsa, jajka, prażoną cebulkę i bułkę tartą. Dokładnie wszystko mieszamy. Masę wykładamy do keksówki (30x11) wysmarowanej olejem. Wierzch również smarujemy olejem i posypujemy prażoną cebulą. Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach. Upieczone wystudzimy. Smacznego ;)