Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasztet wieprzowo-drobiowy z prażoną cebulką

Pasztet wieprzowo-drobiowy z prażoną cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2416

Dodano:

Odsłon: 231

Pasztet wieprzowo-drobiowy z prażoną cebulką to świetna propozycja do świeżego chleba.

Składniki

  • 700 g łopatki wieprzowej,
  • 300 g surowgo boczku,
  • 2 podudzia z kurczaka,
  • 3 marchewki,
  • 2 pietruszki,
  • pół selera,
  • 4 liście laurowe,
  • 5 ziel angielskich,
  • 4 jajka,
  • 5 łyżek bułki tartej,
  • szklanka prażonej cebulki,
  • pół szklanki bulionu (z gotowania mięsa),
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżka ziół prowansalskich,
  • łyżeczka słodkiej papryki,
  • olej.
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasztet wieprzowo-drobiowy z prażoną cebulką

Przygotowanie

  1. Warzywa myjemy i obieramy. Do garnka wkładamy mięsa, warzywa ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy wodą, tyle aby zakryło mięsa i warzywa. Gotujemy do miękkości na małym ogniu około 1,5 godziny. Wyjmujemy i studzimy.


    Mięso i warzywa mielimy przez maszynkę dwa razy. Mięso przyprawiamy, dodajemy bulion z gotowania mięsa, jajka, prażoną cebulkę i bułkę tartą.

    Dokładnie wszystko mieszamy.

    Masę wykładamy do keksówki (30x11) wysmarowanej olejem. Wierzch również smarujemy olejem i posypujemy prażoną cebulą.

    Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach.

    Upieczone wystudzimy.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń