Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja teściowa Włoszka do dziś robi sama pesto z pietruszki ,używając orzeszków -pini, ja zmodyfikowałam przepis i użyłam włoskich orzechów, a to dlatego, że orzeszki pini są drogie w Polsce. Pesto jest równie wyśmienite i doskonale pasuje do makaronów jak do doprawiania mięs czy na bruschetta. Zapraszam na film na kanał na YouTube..
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 28
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 106
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 575
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 28
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 106
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 575
Składniki
Do pojemnika wrzucamy poszatkowaną pietruszkę ,czosnek i orzechy wszystko to miksujemy blenderem, robiąc co kilka sekund krótkie przerwy. Kiedy pietruszka jest już dość dobrze zmiksowana ,wlewamy nasz olej ,wodę i miksujemy ,następnie wsypujemy nasz ser i solimy. Miksujemy bardzo krótko.
Tak przygotowane pesto przekładamy do wysterylizowanego słoiczka ,zakręcamy i przechowujemy w lodówce do 3 dni, ewentualnie możemy zamrozić w porcjach jakie nam odpowiadają. Zapraszam na mój kanał na YouTube -Mangiare u Ewki i na filmik.