Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja teściowa Włoszka do dziś robi sama pesto z pietruszki ,używając orzeszków -pini, ja zmodyfikowałam przepis i użyłam włoskich orzechów, a to dlatego, że orzeszki pini są drogie w Polsce. Pesto jest równie wyśmienite i doskonale pasuje do makaronów jak do doprawiania mięs czy na bruschetta. Zapraszam na film na kanał na YouTube..
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17411
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1108
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6318
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 590
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17411
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1108
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6318
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 590
Składniki
Do pojemnika wrzucamy poszatkowaną pietruszkę ,czosnek i orzechy wszystko to miksujemy blenderem, robiąc co kilka sekund krótkie przerwy. Kiedy pietruszka jest już dość dobrze zmiksowana ,wlewamy nasz olej ,wodę i miksujemy ,następnie wsypujemy nasz ser i solimy. Miksujemy bardzo krótko.
Tak przygotowane pesto przekładamy do wysterylizowanego słoiczka ,zakręcamy i przechowujemy w lodówce do 3 dni, ewentualnie możemy zamrozić w porcjach jakie nam odpowiadają. Zapraszam na mój kanał na YouTube -Mangiare u Ewki i na filmik.