Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja teściowa Włoszka do dziś robi sama pesto z pietruszki ,używając orzeszków -pini, ja zmodyfikowałam przepis i użyłam włoskich orzechów, a to dlatego, że orzeszki pini są drogie w Polsce. Pesto jest równie wyśmienite i doskonale pasuje do makaronów jak do doprawiania mięs czy na bruschetta. Zapraszam na film na kanał na YouTube..
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34139
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1343
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34139
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1343
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Składniki
Do pojemnika wrzucamy poszatkowaną pietruszkę ,czosnek i orzechy wszystko to miksujemy blenderem, robiąc co kilka sekund krótkie przerwy. Kiedy pietruszka jest już dość dobrze zmiksowana ,wlewamy nasz olej ,wodę i miksujemy ,następnie wsypujemy nasz ser i solimy. Miksujemy bardzo krótko.
Tak przygotowane pesto przekładamy do wysterylizowanego słoiczka ,zakręcamy i przechowujemy w lodówce do 3 dni, ewentualnie możemy zamrozić w porcjach jakie nam odpowiadają. Zapraszam na mój kanał na YouTube -Mangiare u Ewki i na filmik.