Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja teściowa Włoszka do dziś robi sama pesto z pietruszki ,używając orzeszków -pini, ja zmodyfikowałam przepis i użyłam włoskich orzechów, a to dlatego, że orzeszki pini są drogie w Polsce. Pesto jest równie wyśmienite i doskonale pasuje do makaronów jak do doprawiania mięs czy na bruschetta. Zapraszam na film na kanał na YouTube..
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 988
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 37
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1309
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 281
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6217
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 988
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 37
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1309
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 281
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6217
Składniki
Do pojemnika wrzucamy poszatkowaną pietruszkę ,czosnek i orzechy wszystko to miksujemy blenderem, robiąc co kilka sekund krótkie przerwy. Kiedy pietruszka jest już dość dobrze zmiksowana ,wlewamy nasz olej ,wodę i miksujemy ,następnie wsypujemy nasz ser i solimy. Miksujemy bardzo krótko.
Tak przygotowane pesto przekładamy do wysterylizowanego słoiczka ,zakręcamy i przechowujemy w lodówce do 3 dni, ewentualnie możemy zamrozić w porcjach jakie nam odpowiadają. Zapraszam na mój kanał na YouTube -Mangiare u Ewki i na filmik.