Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczarki po francusku

Pieczarki po francusku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2318 Ocena: 14647

Dodano:

Odsłon: 2575

Wyborne i smaczne pieczarki do obiadu.

Składniki

  • Pieczarki ½ kg
  • Wino białe wytrawne ½ szklanki
  • Ketchup 1/3 szklanki
  • Natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Pieczarki oczyścić, pokroić, podlać winem i udusić do miękkości na małym ogniu. Po odparowaniu wina połączyć z ketchupem, posiekaną natka pietruszki, doprawić do smaku i podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń