Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto piec buraki, ponieważ zachowują wszystkie swoje wartości odżywcze
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2588
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421713
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2139
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2588
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421713
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2139
Składniki
4 średniej wielkości buraki pokropiłam oliwą, oprószyłam solą i każdy pojedynczo szczelnie zawinęłam w folię aluminiową. Piekłam w 180 stopniach przez godzinę. Kiedy buraki się upiekły i wystygły, starłam je na tarce o grubych oczkach. Dodałam 100 ml śmietany 30%, 2 łyżeczki chrzanu, drobno posiekaną 1 cebulę. Wymieszałam.