Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 7218
Dodano: 12.04.2013
Odsłon: 6255
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
4 średniej wielkości buraki pokropiłam oliwą, oprószyłam solą i każdy pojedynczo szczelnie zawinęłam w folię aluminiową. Piekłam w 180 stopniach przez godzinę. Kiedy buraki się upiekły i wystygły, starłam je na tarce o grubych oczkach. Dodałam 100 ml śmietany 30%, 2 łyżeczki chrzanu, drobno posiekaną 1 cebulę. Wymieszałam.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 15 maja 2013Zgłoś do usunięcia
Jeszcze nie piekłam buraków, ale chyba się skuszę i dlatego mam pytanie , czy zawijasz w folię obrane buraki czy ze skórką ?Miłego dzionka :)) Odpowiedzi: 1 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz

anulka78 16 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
Tak jeszcze buraczków nie robiłam. Chętnie spróbuję:) Dziękuję:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Kurka_domowa 13 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
Ja też od jakiegoś czasu piekę buraczki na sałatkę, zamiast ich gotować. Takiej opcji z chrzanem jeszcze nie próbowałam, z pewnością wykorzystam Twój przepis :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 12 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
Masz rację pieczone buraki są o niebo lepsze od gotowanych:)0 Kto głosował? | Odpowiedz