Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto piec buraki, ponieważ zachowują wszystkie swoje wartości odżywcze
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 514
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10365
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13467
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2727
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 514
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10365
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13467
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2727
Składniki
4 średniej wielkości buraki pokropiłam oliwą, oprószyłam solą i każdy pojedynczo szczelnie zawinęłam w folię aluminiową. Piekłam w 180 stopniach przez godzinę. Kiedy buraki się upiekły i wystygły, starłam je na tarce o grubych oczkach. Dodałam 100 ml śmietany 30%, 2 łyżeczki chrzanu, drobno posiekaną 1 cebulę. Wymieszałam.