Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne danie rosyjskiej kuchni
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Mięso i cebulę dwukrotnie zmiel
Dodaj przyprawy, dokładnie wyrób masę.
Na blacie usyp stożek z mąki, wykonaj w nim wgłębienie do którego wbij jajko, dodaj wodę i sól.
wyrób jednorodne, sprężyste ciasto.
Odłóż przykryte ściereczką na 20 minut, a następnie podziel je na dwie porcje i wałkuj
Z ciasta wykrawaj małe okrągłe placuszki, na środek nakładaj farsz, przykrywaj drugim
Pierożki wrzucaj do gotującej się, posolonej wody, po wypłynięciu gotuj jeszcze 8 minut.
Podawaj z rosołem