Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwkowe powidła inaczej. Składniki na 6 słoików o pojemności 250 ml każdy. Gotową przyprawę do grzanego wina można zastąpić mieszaniną przypraw przygotowanej z mielonych goździków, cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej- 4 g.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326435
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12084
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16849
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5500
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326435
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12084
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16849
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5500
Składniki
Śliwki przekroiłem na połówki, usunąłem pestki. Wino zagotowałem z przyprawami, odstawiłem na 5 minut, przecedziłem. Owoce wymieszałem z połową cukru i winem, gotowałem 30 minut. Dodałem resztę cukru, gotowałem jeszcze 2 godziny na małym ogniu. Cytryny pokroiłem w plasterki, dodałem do śliwek na pół godziny przed końcem gotowania. Gorące powidła przełożyłem do umytych i wyparzonych słoików, szczelnie zamknąłem.