Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwkowe powidła inaczej. Składniki na 6 słoików o pojemności 250 ml każdy. Gotową przyprawę do grzanego wina można zastąpić mieszaniną przypraw przygotowanej z mielonych goździków, cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej- 4 g.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 839
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1069
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 255
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2803
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 839
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1069
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 255
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2803
Składniki
Śliwki przekroiłem na połówki, usunąłem pestki. Wino zagotowałem z przyprawami, odstawiłem na 5 minut, przecedziłem. Owoce wymieszałem z połową cukru i winem, gotowałem 30 minut. Dodałem resztę cukru, gotowałem jeszcze 2 godziny na małym ogniu. Cytryny pokroiłem w plasterki, dodałem do śliwek na pół godziny przed końcem gotowania. Gorące powidła przełożyłem do umytych i wyparzonych słoików, szczelnie zamknąłem.