Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cudowny i naturalnie przepis na zakwas do żuru, bez konserwantów
słoik łyżka gaza gumka recepturka
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 97
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 322
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 19414
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 222
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 97
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 322
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 19414
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 222
Składniki
Wsyp 10 łyżek mąki żytniej do słoika, zalewamy wodą przegotowaną ostudzoną pół litra mieszamy dobrze można dorzucić ziele angielskie, liść laurowy i ze dwa ząbki czosnku. do tego możemy jeszcze dać skórki z razowego chleba. Górę słoika nakrywamy gazą i zabezpieczamy gumką żeby nam nie spadła. Odstawiamy na pięć dni żeby zakwas sobie dojrzał. Po tym czasie mamy zakwas gotowy do użycia.