Do góry

Dodatki Przepis na:

Puree ziemniaczane ze szczypiorkiem

Puree ziemniaczane ze szczypiorkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2202 Ocena: 48817

Dodano:

Odsłon: 1797

:)

Składniki

  • 800 g ziemniaków
  • 1 łyżka masła
  • 150 ml śmietany 12 %
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Puree ziemniaczane ze szczypiorkiem

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrałem ,zalałem wodą ,wsypałem łyżkę soli i ugotowałem. Szczypiorek posiekałem. Gdy ziemniaki zmiękły ,odcedziłem dodałem łyżkę masła ,śmietanę ,szczypior i ubiłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 15 lutego 2014 Foxxy to też ty jak widzę w swojej kuli.
3x sobie zapunktowałeś.
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 01 lutego 2014 Ziemniaczki niezastąpione do kotletów pożarskich :) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

figg 31 stycznia 2014 Ja odkryłam puree niedawno ale zamiast śmietany daję mleko ciepłe:-)) Gałkę muszkatołową i zieloną pietruszkę:-))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń