Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do dań głównych i sałatek lub po prostu sam.
Rozczyn na ciasto:Świeże drożdże 20g kruszymy do miseczki i dodajemy łyżeczkę cukru i zalewamy Ciepłą wodą 500ml. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut
Do miski wsypujemy 1Kg mąki pszennej, łyżkę soli,łyżkę mleka w proszku i mieszamy, następnie dodajemy 4 łyżki oleju i wlewamy rozczyn i wyrabiamy ciasto tak by nie lepiło się nam do rąk, takie ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę
Wyrośnięte ciasto rozwałkujemy i układamy na blaszkę, grubość ciasta około 2,5 cm
Następnie pokrojony kabanos w kawałki około 0.5cm i oliwki nakłuwamy ciasto a dokładnie wbijamy w ciasto i odstawiamy blaszkę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę i wkładamy do piekarnika rozgrzanego na max czyli 250C i pieczemy około 25 minut do pięknego koloru.
Pychotka na kanapeczki, zwłaszcza w towarzystwie chrzaniku:)
Odsłon: 5556
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 64
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10584
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 411
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 135
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 64
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10584
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 411
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 135
Składniki
Rozczyn na ciasto:Świeże drożdże 20g kruszymy do miseczki i dodajemy łyżeczkę cukru i zalewamy Ciepłą wodą 500ml. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut
Do miski wsypujemy 1Kg mąki pszennej, łyżkę soli,łyżkę mleka w proszku i mieszamy, następnie dodajemy 4 łyżki oleju i wlewamy rozczyn i wyrabiamy ciasto tak by nie lepiło się nam do rąk, takie ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę
Wyrośnięte ciasto rozwałkujemy i układamy na blaszkę, grubość ciasta około 2,5 cm
Następnie pokrojony kabanos w kawałki około 0.5cm i oliwki nakłuwamy ciasto a dokładnie wbijamy w ciasto i odstawiamy blaszkę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę i wkładamy do piekarnika rozgrzanego na max czyli 250C i pieczemy około 25 minut do pięknego koloru.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Pieczywo
pszenny chleb nocny
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Bułki z pesto z pietruszki i bazylii
Kolorowa focaccia
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 91
pszenny chleb nocny
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 8047