Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy przepis na wykorzystanie surowego boczku. Po upieczeniu jest soczysty i smaczny.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 525
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 992
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 186
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2716
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 525
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 992
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 186
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2716
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać sól i majeranek, wymieszać.
Boczek umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć przyprawami z każdej strony, zwinąć w roladę i owinąć sznurkiem . Włożyć do lodówki na kilka godzin. Najlepiej przygotować dzień wcześniej, wtedy boczek dobrze przejdzie przyprawami.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem i włożyć przygotowany boczek. Piekarnik nagrzać do 180 st. góra-dół i piec boczek 1 -1,5 godz. Boczek trzeba polewać co jakiś czas wytopionym tłuszczem, aby nie był suchy. Życzę smacznego :)