Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy przepis na wykorzystanie surowego boczku. Po upieczeniu jest soczysty i smaczny.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1910
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3868
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3643
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 453
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1910
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3868
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3643
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 453
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać sól i majeranek, wymieszać.
Boczek umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć przyprawami z każdej strony, zwinąć w roladę i owinąć sznurkiem . Włożyć do lodówki na kilka godzin. Najlepiej przygotować dzień wcześniej, wtedy boczek dobrze przejdzie przyprawami.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem i włożyć przygotowany boczek. Piekarnik nagrzać do 180 st. góra-dół i piec boczek 1 -1,5 godz. Boczek trzeba polewać co jakiś czas wytopionym tłuszczem, aby nie był suchy. Życzę smacznego :)