Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy przepis na wykorzystanie surowego boczku. Po upieczeniu jest soczysty i smaczny.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1914
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17905
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1937
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1914
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17905
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1937
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać sól i majeranek, wymieszać.
Boczek umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć przyprawami z każdej strony, zwinąć w roladę i owinąć sznurkiem . Włożyć do lodówki na kilka godzin. Najlepiej przygotować dzień wcześniej, wtedy boczek dobrze przejdzie przyprawami.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem i włożyć przygotowany boczek. Piekarnik nagrzać do 180 st. góra-dół i piec boczek 1 -1,5 godz. Boczek trzeba polewać co jakiś czas wytopionym tłuszczem, aby nie był suchy. Życzę smacznego :)