Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po świątecznych "szaleństwach " warto zjeść coś lżejszego, polecam twarożek w innej wersji.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11913
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16310
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5215
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11913
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16310
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5215
Składniki
Masło dokładnie utrzeć mikserem, po czym - nadal ucierając dodawać stopniowo twaróg (powinien być zmielony, ale ja starłam na tarce na grubych oczkach) - ucierać do uzyskania jednolitej masy.
Następnie dodać : czosnek przeciśnięty przez praskę, drobno pokrojony koperek, sól, paprykę i dalej ucierać.
Uformować kulę, obtoczyć w pieprzu i wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Po ochłodzeniu podawać ze świeżym pieczywem, grzankami, pumperniklem. Życzę smacznego:-