Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po świątecznych "szaleństwach " warto zjeść coś lżejszego, polecam twarożek w innej wersji.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
Masło dokładnie utrzeć mikserem, po czym - nadal ucierając dodawać stopniowo twaróg (powinien być zmielony, ale ja starłam na tarce na grubych oczkach) - ucierać do uzyskania jednolitej masy.
Następnie dodać : czosnek przeciśnięty przez praskę, drobno pokrojony koperek, sól, paprykę i dalej ucierać.
Uformować kulę, obtoczyć w pieprzu i wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Po ochłodzeniu podawać ze świeżym pieczywem, grzankami, pumperniklem. Życzę smacznego:-